Monday, October 29, 2012

Buikgriep

Gisteren was ik alleen nog geveld door een buikgriep. Vandaag zijn ook Kristian en manlief geveld door die vervelende buikgriep. We zitten met z'n drietjes op de bank; Kristian en ik onder een plaid. Kristian kijkt Zappelin en ik heb er maar een haakwerkje bij gepakt. Hopelijk zijn we allemaal snel weer beter.


Saturday, October 27, 2012

Rokje van Lillestof stof.

Eindelijk wist ik wat ik ging doen met de Dalapferd stof van Lillestof. Een rokje voor Rosalien. Oma was zo lief om het rokje te maken. Nu alleen nog een bij passend truitje en maillootje.






Tuesday, October 23, 2012

Knutselen tijdens de herfstvakantie.

Kristian wilde graag knutselen met mij toen ik uit mijn werk thuis kwam. Hij had 's middags Nijntje gekeken en daar had hij iets met madeliefjes gezien. Hij wilde nu ook  madeliefjes maken van papier. Het vaasje is een leeg groentepotje geworden en de madeliefjes zijn gemaakt van printerpapier en reclamefolders. Papa en mama hebben ook allebei een madeliefje geknutseld.



Na het knutselen ging Kristian met papa brownies bakken. Dat wordt smullen vanavond.


Saturday, October 20, 2012

Gehaakt popje.


De laatste maanden ben ik wel into haken. Dit popje is mijn laatste 'creatie'.  Ik weet zelf niet wat ik er van moet vinden. Zelf vind ik de oogjes niet zo geslaagd en het hoofdje een beetje kaal, maar wel schattig.  Ik hoop In ieder geval dat Rosalien het popje leuk gaat vinden.

Sunday, October 14, 2012

Brocant ledikant.

Omdat ik vond dat het tijd werd voor Rosalien om in plaats van de wieg nu in een ledikant te slapen heb ik mijn ouders gevraagd of ik 'dat oude babyledikant' dat op zolder stond bij hun mocht hebben. Ik had geluk dat het er nog was, want ze wilden het al weg doen. Het is een heel oud ledikant dat nog uit het huis van mijn oma komt. Ik heb er zelf nog in geslapen bij mijn oma. Het is minimaal 50 jaar oud en ziet er behoorlijk gebruikt uit. In eerste instantie waren we van plan om het bedje te schilderen, maar ik wilde absoluut geen afstand doen van de originele beschildering op de achterkant. Uiteindelijk hebben we besloten om het bedje helemaal niet te schilderen, maar zo origineel mogelijk te laten. Dus na een goede schoonmaak beurt hebben we het in elkaar gezet en heeft Rosalien er al 1 nachtje heerlijk in geslapen.




Thursday, October 11, 2012

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf.

Volgende week ga ik weer aan het werk na al die weken zwangerschapsverlof. Vanmiddag ben ik met Rosalien naar het kinderdagverblijf geweest voor een kennismakingsgesprekje. Hetzelfde kinderdagverblijf waar ook Kristian naar toe is geweest. Kristian was bijna twee toen hij voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf ging. Deze keer moet ik Rosalien weg brengen terwijl ze nog maar twee en een halve maand oud is. Dat voelt nu al anders. Het is afwachten hoe dat zal verlopen voor haar en mij volgende week. Wel spannend hoor.

Monday, October 8, 2012

Herfst knutsels van kastanjes.

Kristian en papa zijn samen op pad geweest om kastanjes te zoeken om mee te knutselen. De oogst was redelijk. Zet vervolgens twee jongens van 18 en 6 samen aan tafel en het duurt niet lang en de eerste buitenaardse wezens worden geknutseld van de kastanjes. Het is zo leuk om de twee broers met een flink leeftijd verschil zo te zien samenwerken.




Saturday, October 6, 2012

Eikeltjes met een hoedje op.

Op dit blog kwam ik deze eikeltjes met een hoedje op tegen. Ik vind ze echt schattig en ben gelijk aan de slag gegaan.







Tuesday, October 2, 2012

Kinderboekenweek 2012.

Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek 'Hallo wereld'. Groep 3 waar Kristian in zit gaat het tijdens deze kinderboekenweek hebben over Italie. Vandaag mogen de kinderen iets meenemen over Italie. Kristian is vanmorgen trots naar school gegaan met een zakje spaghetti en zijn kinderencyclopedie waar iets in staat over de Romeinen. Zo leuk.
Op de website www.kinderboekenweek.nl staat veel informatie over de kinderboekenweek van 2012.