Sunday, March 31, 2013

H&M wonen voor kinderen.

Op de website van H&M hebben ze super leuke dingen voor kids. Ik ben zelf helemaal weg van de dekbed overtrekjes met het konijntje en de pup.

foto: room to bloom

Voor de jongenskamer verkopen ze spannende dino kussens en  verder mooie badhanddoeken om mee naar zwemles te nemen. Ik ga zeker even shoppen op de website.



Wednesday, March 27, 2013

Kinderfeestje vieren.

Vanmiddag heeft Kristian zijn kinderfeestje gevierd. Hij is zeven geworden, dus ze waren met z'n zevenen.
We zijn naar een overdekte speeltuin geweest. Mijn schoonmoeder ging ook mee om te helpen de jongens en een meisje in het gareel te houden.
Dit laatste was niet echt nodig, want de kids vermaakten zich goed. En wij ook. Heerlijk achter de koffie met appeltaart. Voor de kinderen was er onbeperkt ranja en halverwege de middag patat met een snack. Al bij al was het een geslaagde middag, maar volgend jaar mag man lief het een keer proberen.



Monday, March 25, 2013

Paastakken.

Vanmiddag na schooltijd ben ik met Kristian naar het tuincentrum geweest. Het was tijd om het huis een beetje in paas sfeer aan te kleden. Een tak met wat versieringen leek ons wel wat. Kristian mocht helpen met uitzoeken. Hij ging voor kleur. Ik wees nog wel iets aan in pastelkleuren, maar dat was maar saai volgens Kristian. Kleur moest het worden en bij voorkeur met glitters. Ook vogels mochten niet ontbreken en een nestje met kuikentjes moest er ook vooral in. 'Mama, voel je wel hoe zacht die kuikentjes zijn?'
Vorige week had ik twee dagen vrij en heb toen ook nog een paasei gehaakt. Dit mocht er ook in.
Zie hier het resultaat:





Monday, March 18, 2013

Boekjes voor lezertjes uit groep 3.

Van een ouder neefje kreeg Kristian een stapel boekjes voor beginnende lezers. Zelf zit dit neefje al in groep 5.
Ik vind het zelf wel bijzonder dat kinderen in groep 3 al zo snel het lezen onder de knie hebben, dat ze halverwege groep 3 al een boekje kunnen lezen.
Kon ik dat ook toen, vraag ik me af? Al zat ik toen niet in groep 3, maar in klas 1.






Sunday, March 17, 2013

Een kinderverjaardag in vier stappen.

Kristian is vrijdag 7 geworden. Zo'n kinder verjaardag kan je goed bezig houden. Ten eerste de traktatie op school. Via een website (weet helaas niet meer welke) vond ik een leuke traktatie. Fruit spiesjes waarbij fruit afgewisseld wordt met een snoepje in de vorm van fruit.



De jarige Jop mag altijd kiezen wat we die avond eten. Kristian koos voor pannenkoeken. Dus met z'n viertjes zijn we naar het pannenkoekenhuis gereden. De oudste had geen zin in pannenkoeken, dus hij mocht van ons iets anders lekkers gaan eten in de stad.



Vandaag hebben we zijn verjaardag thuis gevierd met familie. Ooms, tantes, neefjes, nichtjes, opa en oma. Super gezellig natuurlijk.



En nu het kinderfeestje nog. Morgen gaan de uitnodigingen de deur uit. 






Sunday, March 10, 2013

Zelfgemaakte uitnodiging.

Omdat Kristian binnenkort jarig is, mocht hij dit jaar de uitnodiging voor zijn feestje zelf maken. Ik heb wel een beetje geholpen. Met knutselmateriaal van de Action is dit het resultaat.


We zijn er nog niet helemaal uit wat we gaan doen. Vorig jaar zijn we naar een binnen speeltuin geweest. Dat is in mijn ogen ideaal. De kids vermaken zich goed met klimmen en klauteren en papa en mama kunnen heerlijk rustig een kop koffie drinken.